Kuinka vertailen hintoja nopeasti ja tehokkaasti?

vertaa

Netistä löytyy runsaasti erilaisia verkkokauppoja, jotka tarjoavat asiakkaiden himoitsemia tuotteita ja palveluita. Jos haluat ostaa jonkin tietyn tuotteen tai palvelun, saattaakin erilaisten vaihtoehtojen vertailu aiheuttaa harmaita hiuksia. Aina tuotteiden vertailu yksitellen ei ole kovin tehokasta. Onneksi netistä kuitenkin löytyy tätäkin tarkoitusta varten suunniteltuja sivustoja, joiden avulla haluamasi tuotteen hintojen vertailu eri nettikaupoissa käy nopeasti ja tehokkaasti.

Aloita syöttämällä haluamasi tuotteen tai palvelun tiedot

Esimerkiksi Vertaahinta.com-sivusto on sivusto, jolla voi vertailla muun muassa lentoja, hotelleja, lainoja, puhelinliittymiä, lehtitilauksia, sähkösopimuksia ja laajakaistaliittymiä. Sivuston kategorioiden kautta on mahdollista vertailla myös pankkeja,  rahoituslaitoksia ja laajakaistaliittymiä.

Lisäksi Vertaahinta.com voit tutkia hintoja eri kategorioissa. Voit helposti vertailla: lainoja, hotelleja, lentoja, lehtitilauksia, laajakaistaliittymiä ja operaattoreita, pankki ja rahoituslaitoksia, sähköyhtiöitä, sähkösopimuksia sekä paljon muuta. Eli valinnanvaraa riittää ja Vertaahinta.com onkin oikein hyvä ja monipuolinen sivusto, jos haluat saada oivallisen työkalun hintojen vertailua silmällä pitäen.

Jos haluat ostaa vaikkapa kilpailuttaa sähkösopimuksen, klikkaa suoraan Vertaahinta.com -sivuston Sähkö-osioon. Sähkö-osiosta löytyy myös oma alakategoria sähköyhtiöt, jossa voit vertailla eri sähköyhtiöitä ja lukea muiden ihmisten kokemuksia yhtiöistä. Tästä on hyvä lähteä liikkeelle löytääksesi juuri haluamasi sähkösopimus mahdollisimman edulliseen hintaan.

Vertailu on helppoa, ja sivustolla on sen omien sanojen mukaan jo reilut 1 000 000 käyttäjää. Jos haluat etsiä esimerkiksi mahdollisimman edullista lentoa, klikkaa sivuston Halvat lennot -kategoriaa. Sinut ohjataan sivulle, jossa voit ilmoittaa haluamasi lennon lähtöpaikan, kohteen, ajankohdan sekä matkustajien määrän. Kun olet täyttänyt nämä tiedot, voit painaa Hae-nappia ja hakusi käynnistyy. Lopuksi voit valita hakutuloksista sinulle sopivimman vaihtoehdon. Sivuston lentohakukone kerää yhteen useiden matkatoimistojen sekä lentoyhtiöiden valikoimat, joten sinulla on runsaasti valinnanvaraa. Mukana ovat muun muassa Super Saver, eBookers, Sembo, Ticket ja Seat 24.

Muista vertailla edullisen hinnan lisäksi myös muita ehtoja

Jos haet hintavertailusivuston kautta tietyn tuotteen tai palvelun hintaa, kannattaa pelkän hinnan tuijottamisen sijaan tarkistaa myös muut ehdot. Sisältyykö hintaan esimerkiksi postikulut, ja sopivatko tuotteen tai palvelun toimitusehdot sinulle? Tarjoaako sivusto ilmaiset postikulut, jos ostat kerralla tietyllä summalla, ja jos tarjoaa, niin löytyisikö verkkokaupasta samaan tilaukseen muutakin tarvitsemaasi? Toisinaan verkkokauppa, josta löytyy kerralla useampi tarvitsemasi tuote tai palvelu, voi olla edullisin vaihtoehto, vaikka tuotteet ja palvelut maksaisivatkin tässä verkkokaupassa hieman enemmän kuin kilpailijoilla.

Jos sinulla ei ole autoa ja tilaat jonkin suurikokoisen tuotteen, selvitä, mitä kotiinkuljetus maksaa. Jos joudut noutamaan tuotteen postista vaikkapa taksilla, tulee tämäkin sen verran kalliiksi, että usein kotiinkuljetuksesta kannattaa tällaisissa tilanteissa jo maksaakin hieman. Aina kannattaa siis laskea tilauksen kokonaiskustannukset eikä tuijottaa pelkästään ostohintaa.