Auton tuonti Ruotsista

autolaina

Autoja on perinteisesti tuotu Suomeen Saksasta, mutta Ruotsi ei ole hullumpi vaihtoehto sekään. Ruotsiin pääsee Suomesta nopeasti, eikä matka ole niin pitkä, että se jäisi liiemmin harmittamaan, vaikka autokaupoilla tulisikin vedettyä vesiperä. Kerromme tässä artikkelissa, miksi auto kannattaa hakea nimenomaan Ruotsista, ja miten erilaisia autolainoja voi vertailla ja kilpailuttaa nopeasti ja tehokkaasti.

Miksi auto kannattaa ostaa Ruotsista?

Ensinnäkin Ruotsi sijaitsee lähellä, eikä matkoihin tuhraannu siten hirveästi aikaa. Toiseksi moni suomalainen osaa ruotsia sen verran hyvin, ettei auton ostamisen pitäisi jäädä kielimuurista kiinni. Saksan osaamisen suhteen tilanne voikin olla toinen. Ja ellei suomalainen autonostaja osaa ruotsia riittävästi, niin yleensä Ruotsissa pärjää oikein hyvin englannillakin.

Ruotsissa on laajemmat markkinat käytettyjen autojen saralla kuin Suomessa, joten haluamasi auto saattaa löytyä naapurimaasta helpommin kuin kotimaasta. Lisäksi hinnat ovat edullisemmat kuin Suomessa. Tieolosuhteet vastaavat Ruotsissa aikalailla meikäläisiä olosuhteita, joten autojen varustelutasot vastaavat usein sitä tasoa, mihin Suomessa on totuttu.

Mitä kannattaa ottaa huomioon ostaessasi auton Ruotsista?

Ostaessasi auton länsinaapuristamme, on tietysti erittäin tärkeää tutustua huolella auton kuntoon ennen ostopäätöksen tekemistä. Jos tunnet olosi epävarmaksi, nappaa mukaan autot hyvin tunteva ystävä tai muu luottohenkilö, jonka kielitaito riittää kaupantekoon ja asioiden selvittelyyn paikan päällä.

Myös kulkuneuvon tietoihin tulee tutustua huolellisesti. Varmista, että myyjällä on varmasti myymäänsä autoon omistusoikeus. Selvitä auton valmistenumero, sekä todelliset ajetut kilometrit. Varmista, että auto on myös Suomessa vaatimuksenmukainen, mikä tarkoittaa sitä, että autolla on esimerkiksi EY-tyyppihyväksyntä, ja että siitä löytyy pakollisiksi määritellyt varusteet. Selvitä myös auton CO2-päästötiedot, sillä tämän tiedon nojalla määräytyy pääsääntöisesti autosi veroprosentti.

Kuinka rahoitan Ruotsista tuodun autounelmani?

Jos haaveilet tietystä ajoneuvosta, joka odottaa sinua Ruotsissa, mutta säästösi eivät aivan riitä näiden unelmien toteuttamiseen, voi olla aika vertailla ja kilpailuttaa autolaina. Tässä vaiheessa vertailu ja kilpailuttaminen ovat erityisen tärkeitä. Erilaisia vaihtoehtoja on kuitenkin tarjolla runsaasti, ja niiden vertailu yksitellen ja manuaalisesti voi tuntua turhauttavalta, ja olla aikaa vievä prosessi.

Mainiota on se, että netistä löytyy sivustoja, joiden avulla erilaisten lainavaihtoehtojen vertailu on helppoa. Tällaiset sivustot tarjoavat asiakkaalle yhdellä haulla tietoa useammista lainavaihtoehdoista. Lainan hakeminen on helppoa ja nopeaa, ja tarjoukset tulevat hakijalle kerralla. Tällaisten vertailu- ja kilpailutussivustojen kautta onkin mahdollista säästää sekä aikaa että selvää rahaa.

Hyvä asia on myös se, että voit vertailla erilaisia vaihtoehtoja juuri silloin, kun sinulle parhaiten sopii – vaikkapa sitten keskellä yötä. Tämäkin on hyvä uutinen sellaiselle hakijalle, jonka on vaikeaa löytää vapaata aikaa normaaleina toimistoaikoina. Netin monenlaiset palvelut ovat tehneet monista asiakaspalvelutilanteista ajasta ja paikasta riippumattomia. Nykyään kaikki mitä tarvitset vertailun ja kilpailuttamisen aloittamiseksi on nettiyhteys sekä laite, jolla pääset nettiin.